Korkat
Jag har tänkt på en sak. (Ja, det händer faktiskt ibland att jag gör det. Tänker, alltså.)
Varför är alltid korkar till flaskor och lock till burkar så omöjligt hårt åtskruvade? Visst, det har säkert något att göra med att flaskan/burken ska vara tätt försluten, men är det verkligen nödvändigt att kila fast korken/locket hårt som berget?
Alltför hårt fastsittande lock ställer till stora problem för myggmuskliga individer som mig själv.
Det var ganska frustrerande nu i eftermiddags när jag blev sugen på lite saft, skulle öppna flaskan till den ekologiska jordgubbssaften, och upptäckte att det inte gick. Korken ville inte flytta på sig. Den satt fast. Huden på mitt pekfinger och min tumme blev öm och röd, och jag blev arg. Jag ville döda saften. Varför måste förresten just den ekologiska saften ha en jobbig förpackning, medan den dumma vanliga saften som är fullproppad med artificiella smakämnen ha en lättöppnad flaska? (My conspiracy sense is tingling!) I alla fall slutade det hela med att jag i min desperation hämtade en skiftnyckel som jag försökte få loss korken med. Det gick inte så bra, men på något vis lyckades jag skada korken litegrann så att jag kunde få upp den för hand. En simpel liten flaska kan inte besegra the mighty T-Rex! Moahaha!
Linn, korkdödaren
De hatar jag med, spec när man inte får upp sylten. men oftast brukar det gå, de är värre när man öppnat den en gång och sedan har nån annan skruvat igen den stenhårt. Ibland är ju typ enda sättet att kasta burken på golvet, men då blir det kletigt och mankna inte äta sylten :(